Američki provajder trgovačkih usluga i kompanija za plaćanje Aliant Payments je objavila da će ponuditi besplatnu obradu kripto transakcija nekim trgovcima, navodi se u saopštenju za medije od 29. januara.

Aliant-ov proizvod za kripto trgovce, nazvan CryptoBucks, lansiran je 2017. godine. Kako je objavila kompanija, besplatna obrada kripto transakcija putem platforme sada je dostupna „kvalifikovanim trgovcima koji se prijave za obradu debitnih i kreditnih kartica“. Trgovci moraju da budu locirani u SAD ili Evropskoj uniji.

Prema saopštenju za medije, Aliant se udružio sa domaćom bankom za javno trgovanje, osiguravajući svojim klijentima da su transakcije u skladu sa saveznim zakonima i propisima, kao i Know Your Customer (KYC) i Anti-Money Laundering (AML) procedurama.

Generalni direktor kompanije, Erik Brovn, dao je izjavu o kriptu u saopštenju za medije, navodeći, “nakon što se suočimo sa tako jednostavnom, jeftinom opcijom plaćanja koja je i bez rizika, mi smo sigurni da  oni [trgovci] neće tražiti druge opcije."

Brovn je takođe rekao da je cilj kompanije da "kriptovalute učini omiljenim oblikom plaćanja svakog trgovca".

Kako je ranije saopštio Cointelegraph, glavna globalna kompanija za plaćanje Western Union takođe razmišlja o pokretanju kripto plaćanja. Predsednik Western Union Global Money Transfer-a rekao je novinarima u decembru da će firma razmotriti mogućnost podrške kriptu kada se postigne masovno usvajanje, odnosno reši problema sa nestabilnošću, upravljanjem i usklađivanjem.

Tehnološka blokčein firma Bitfury Group nedavno je pokrenula e-commerce softver za trgovce i nekoliko drugih alata - kao što je bitkoin (BTC) novčanik i terminal za plaćanje hardvera - kako bi pokrenula šire usvajanje Lightning mreže.

 

Pripremila: Majda Petrović