Finansijski direktor (CFO) velikog platnog sistema PayPal izjavio je da je kompanija neodlučna oko uključivanja u kriptovalute, navodi se u intervjuu Yahoo Finance od 7. maja.

Govoreći o budućim planovima kompanije u vezi kriptovaluta, PayPal-ov finansijski direktor Džon Reini je istakao da je kompanija ranije dozvolila svojim trgovcima da prihvate bitkoin (BTC) kao oblik plaćanja, ali su kasnije uočili nestabilnost i volatilnost valute. "Ako trgovac prihvati da će ga brzo pretvoriti u stabilniju valutu kao što je evro ili dolar", izjavio je Reini, dodajući:

“Imamo timove koji rade na blokčeinu i kriptovalutama, i mi želimo da učestvujemo u tome u bilo kojoj formi u budućnosti. Samo mislim da je sada još uvek rano."

Reini je takođe otkrio da je PayPal investirao 500 miliona dolara u transportnu mrežu kompanije Uber, jer dve kompanije nameravaju da zajednički razviju platnu platformu.

Sredinom aprila, PayPal je dobio patent za sistem za sajber bezbednost pod nazivom "Techniques for cryptocurrency ransomware detection and mitigation", koji ima za cilj da poboljša otkrivanje ransomvera i spreči zaključavanje pristupa korisnika datotekama.

Prošle godine, PayPal je podneo još jedan patent kako bi povećao brzinu plaćanja kriptovalutama koristeći sekundarne privatne ključeve kako bi smanjio vreme čekanja za transakcije između trgovaca i potrošača. Patent opisuje kako će kreiranje sekundarnih novčanika sa sopstvenim privatnim ključevima učiniti transakcije mnogo bržim, “praktično eliminišući koliko vremena primalac plaćanja mora da čekati da bi bio siguran da će primiti virtuelnu valutu u virtualnoj valutnoj transakciji.”

 

Pripremio: Nikola Mosurović