Procesor plaćanja PayPal je vodio rundu finansiranja u iznosu od 4,2 miliona dolara za kripto platformu za upravljanje rizikom TRM Labs.

U saopštenju za medije od 19. novembra TRM Labs je objavio da je osigurao 4,2 miliona dolara u krugu ulaganja koji je vodio PayPal, a učestvovali su i drugi vodeći investitori, uključujući Initialized Capital, Blockchain Capital i Y Combinator.

Izgradnja rešenja za sprečavanje kripto prevare i finansijskog kriminala

TRM, koji je osnovan 2018. godine, ima za cilj da pomogne finansijskim institucijama širom Sjedinjenih Država, Latinske Amerike, Azije i Evrope merenjem, nadgledanjem i ublažavanjem izloženosti kripto-riziku, ispunjavanjem regulatornih zahteva i pomažući u pojednostavljivanju njihovih procedura protiv pranja novca.

Tehnički direktor u TRM Labs i suosnivač Raul Raina je rekao da ulaganje kompanije PayPal u kompaniju pokazuje „njihovu stalnu posvećenost obezbeđivanju sigurnosti i poštovanja uslova kako se pejzaž digitalnih plaćanja razvija i inovira“.

Sa novim finansiranjem TRM-a, ukupni iznos je 5,9 miliona dolara i omogućiće TRM-u da poveća svoj inženjerski i informatički tim, proširi se na nova tržišta i ubrza razvoj proizvoda. Esteban Kastano, suosnivač i izvršni direktor TRM Labs-a, je rekao:

"Nas u TRM-u podstiče temeljno uverenje da kriptovalute i blokčein mogu demokratizovati pristup finansijskim uslugama i osnažiti milijarde ljudi. Izgradnjom rešenja za sprečavanje kripto prevare i finansijskog kriminala, omogućavamo ovu viziju i gradimo sigurniji finansijski sistem za milijarde ljudi."

TRM je u januaru obezbedio 1,7 miliona dolara od kompanije Blockchain Capital

TRM je početkom godine objavio da je zatvorio krug finansiranja u ukupnom iznosu od 1,7 miliona dolara, koji je predvodila američka investiciona firma Blockchain Capital. Tapas Capital, Green D Ventures i MBA fond. U izveštaju je takođe učestvovalo i „važni investitori“.