Kripto berza Poloniex je primorana da resetuje lozinku za sve korisnike zbog curenja liste adresa e-pošte i lozinki na Tviteru.

Dana 30. decembra, berza je poslala mejlove svojim korisnicima kako bi ih obavestila da bi se lista procurelih adrese e-pošte i lozinki potencijalno mogla koristiti za prijavu na Poloniex. Berza je primorala na resetovanje lozinke na bilo koju adresu e-pošte koja ima nalog sa berzom. Mejl glasi:

„Iako skoro sve navedene [propuštene] adrese e-pošte ne pripadaju Poloniex nalozima, forsiramo vraćanje lozinke na bilo koju adresu e-pošte koja ima nalog kod nas, uključujući vašu.“

Poloniex korisnik smatra da je mejl berze prevara

Korisnik Poloniex-a bio je uveren da je mejl berze prevara i oglasio je na Tviteru da bi skrenuo pažnju na uočenu prevaru. Ovo je stavilo korisničku podršku kompanije Poloniex u neugodan položaj da mora da objašnjava da je adresa e-pošte zaista stvarna, a ne prevara. „Ovo je pravi mejl! Molimo vas da resetujete lozinku radi bezbednosti naloga“, odgovorili su.

Nejasno je kako su se adrese e-pošte i lozinke pojavile na Tviteru na prvom mestu i koliki procenat procurelih podataka zapravo sadrži trenutne podatke Poloniex-ovih korisnika.

Cointelegraph je kontaktirao Poloniex u vezi sa ovim najnovijim dešavanjima, ali još uvek nije dobio odgovor. 

Poloniex i najveća decentralizovana berza na Tronu

Krajem novembra Cointelegraph je izvestio da Poloniex sada kontroliše najveću decentralizovanu berzu na blokčein mreži Tron (TRX). Potvrdio je direktor kompanije Džastin San, Poloniex će upravljati TRX Market-om pod novim imenom Poloni DEX.