Kripto berza Poloniex je objavila da uklanja šest digitalnih valuta: Clams (CLAM), Pascal (PASC), Steem (STEEM), Navcoin (NAV), GameCredits (GAME) i LBRY Credits (LBC).

Prema Reddit postu objavljenom u CLAMClient subredditu 9. oktobra, Poloniex je najavio uklan janje iz ponude u mejlu poslatom korisnicima koji ih drže na berzi.

Postupak brisanja sa liste

Prema objavi, trgovanje PASC, STEEM, NAV, GAME, LBC i CLAM novčićima biće onemogućeno 15. oktobra. Povlačenja LBC-a biće trajno onemogućena 28. oktobra. Konačno, povlačenja PASC, STEEM, NAV, GAME i CLAM trajno se onemogućava od 15. novembra. Berza poziva svoje korisnike koji poseduju tu imovinu da preduzmu akcije:

„Obavezno povucite imovinu pre gornjih rokova povlačenja. Da biste povukli imovinu, posetite stranicu Bilansi na vašem nalogu i unesite adresu za povlačenje u valuti koju želite da podignete. Da biste povukli svoja sredstva, morate imati bilans koji je veći od minimalne mrežne naknade tog sredstva."

Kako je Cointelegraph izvestio u septembru, berza kriptovaluta Binance takođe je objavila da uklanja 30 trgovinskih parova sa svoje platforme. Zanimljivo je da je šest takvih trgovačkih parova uključivalo tokene lansirane na Binance Launchpadu - njenu platformu za IEO projekte.

Takođe u septembru kripto berza Upbit je obustavila i prekinula trgovinsku podršku za novčiće Monero (XMR), DASH, ZCash (ZEC), Haven Protocol (XHV), BitTube (TUBE) i PIVX zbog zabrinutosti vezanih za pranje novca.