Američka kripto berza Poloniex je na Tviteru najavila nadogradnju svojih XRP novčanika, što će rezultirati obustavljanjem povlačenja i depozita na nekoliko sati.

Šta će se promeniti?

5. septembra, kripto berza se oglasila na Tviteru kako bi objasnila da će nadograditi svoje XRP novčanike kako bi dodatno poboljšala korisničko iskustvo. Jednom kada se nadogradnja provede, potreba za depozitom osnovne rezerve od 20 XRP-a za stvaranje nove adrese više neće biti potrebna. Pored toga, potvrde o depozitu su smanjene sa 12 na 2 konfirmacije, što će umanjiti vreme deponovanja sa 20 minuta na oko 15 sekundi.

Poloniex će nadoknaditi korisnicima sve potencijalne gubitke zbog pada sistema

13. avgusta Cointelegraph je izvestio da je Poloniex najavio šemu za nadoknadu korisnika pogođenih padom sistema u maju, što je dovelo do ukupnih gubitaka od oko 1.800 bitkoina (BTC). Kripto berza se obavezala da će vraćati dnevne provizije za trgovanje (u BTC-u) pogođenim zajmodavcima sve dok se njihovi gubici u potpunosti nadoknade.

Neki su korisnici bili nezadovoljni načinom na koji je Poloniex generalizovao gubitak, dok su neki korisnici tvrdili da je vodeća berza kriptovaluta ukrala sredstva jer nisu imali aktivne kredite na margini na dan pada. Cointelegraph se obratio pogođenim zajmodavcima na Redditu zbog njihovih stavova, na šta je korisnik Reddita geopo321 odgovorio:

"Da Poloniex posluje u bilo kom regulisanom finansijskom prostoru, ne bi im bilo dozvoljeno da pobegnu od toga. Jednostavno koriste prednost činjenice da nema propisa ili standarda da ih industrija poštuje. Umesto da se drže povraćaja novca kao visokog prioriteta, oni su ga smatrali najnižim prioritetom i preduzeli su minimalnu količinu koraka kako bi pokušali da umire pogođene strane. "

Imajte na umu da nema potvrde da li je ispitanik zaista bio pogođen.