Kripto berza sa sedištem u Sjedinjenim Državama Poloniex izlazi iz Circle-a i formira novu berzu koja neće podržati trgovanje za kupce sa sedištem u SAD-u.

Nova kompanija dobija podršku od azijske investicione grupe

Nova nezavisna kompanija, nazvana Polo Digital Assets, oslobodiće Poloniex od svoje matične kompanije Circle, saopštila je kompanija u službenom saopštenju 18. oktobra. Prema Poloniex-u, ovo će mu omogućiti da se fokusira na potrebe globalnih kripto trgovaca sa novim funkcionalnostima, sredstvima i uslugama za povećanje konkurentnosti na tržištu.

U odvojenom postu na blogu, Circle je rekao da je Polo dobio podršku od neodređene azijske investicione grupe.

Kao deo ovog poteza, kompanija planira da potroši 100 miliona dolara na poslovanje tokom narednih nekoliko godina i smanjiće sve naknade za spot trgovanje na 0% do kraja 2019. godine, počev od 21. oktobra.

Napuštanje američkog tržišta

Međutim, kompanija će morati da žrtvuje svoje američko tržište da bi bila globalno konkurentna, napisali su iz Poloniex-a. Prema saopštenju, Polo Digital Assets neće biti dostupan za američke kupce, a Circle će obustaviti poslovanje za američke klijente Poloniex-a.

Od 1. novembra 2019. američki kupci više neće moći da izvršavaju transakcije na berzi. Nakon završetka trgovanja, američki korisnici će i dalje moći da povuku svoju imovinu preko Circle-a najkasnije do 15. decembra 2019, saopštila je kompanija.

Circle prekinuo nekoliko projekata u septembru

Kao što je ranije objavljeno, Circle je kupio Poloniex u februaru 2018. za 400 miliona dolara. Krajem septembra, Circle je objavio odluku da pauzira svoj nedeljno istraživanje za kriptovalute Circle Research, nakon ukidanja aplikacije za plaćanje Circle Pay 13. septembra. Kompanija je tvrdila da želi da razvije nove finansijske proizvode kao što su nove usluge u novčaniku i olakšati usvajanje digitalne valute putem Poloniex-a.