Kakao, servis provajder za veliku južnokorejsku mobilnu aplikaciju za dopisivanje KakaoTalk, će uspostaviti blokčein ekspozituru koja će nositi ime "Kakao Blockchain" i razmatra pokretanje ICO-a - izveštava Huffington Post Korea (5. mart).

Jao-sun Han, partner i glavni direktor sektora za razvoj startap inkubatora Future Play, biće predstavnik nove organizacije. Prema navodima Huffington Post-a, konkretan biznis plan za Kakao blokčein ekspozituru biće predstavljen 20. marta.

Kako je trenutno nelegalno pokrenuti ICO projekat sa sedištem u Južnoj Koreji, Huffington Post Korea navodi da će Kakao-ov ICO projekat imati sedište u inostranstvu, najverovatnije u Singapuru ili Hong Kongu. Hipotetički "Kakao Coin" bi mogao da se koristiti kao izvorna valuta na raznim Kakao-vim aplikacijama, poput KakoTalk-a, Kakao Driver-a i Kakao Games-a.

Dopisnik Cointelegraph-a Džozef Jang je tvitovao (5. mart) da KakaoTalk i KakoPay (mobilni platni servisi) imaju 90% učešća na finteh tržištu Južne Koreje.

 

Glasine o zabrani kriptovaluta u Južnoj Koreji dovele su do pada kripto tržišta nekoliko puta u januaru. Od tada, vlada je pojasnila da ne postoji plan za zabranu kripta.

Prošlog meseca, popularna aplikacija za dopisivanje Telegram, registrovana na britanskim Devičanskim ostrvima, izvestila je da su oni prikupili 850 miliona dolara od 81 investitora u zatvorenoj ICO pretprodaji. Za američke investitore, Telegram je podneo izuzeće sa SEC-om (Komisija za hartije od vrednosti) tako da njihovi tokeni nisu registrovani kao hartije od vrednosti, ali su samo takozvani akreditovani investitori mogli da učestvuju.


 

Pripremio: Bojan Zečević