Bitfilm produkcija je tvorac nove emisije o Bitkoinu “Kapetan Drakins”, prva TV serija koja se bavi kripto svetom. Dva glavna junaka su Kapetan Drakins i njegov kompanjon papagaj Nik. U svakoj epizodi oni objašnjavaju glavne teme u vezi bitkoina na duhovit i jednostavan način u nameri da se popularizuje među mlađom publikom, uključujući i studente.

Cilj kapetana Drakinsa

Šou je postavljen u svet pirata da bi se bolje razumeo “anti-sistem” stav, karakterističan za kripto svet. U stvari, kapetan i njegov papagaj se nalaze u 3D okruženju uređenom kao piratski brod, a na ekranu iza Drakinsa će biti nekoliko različitih vizuelnih prikaza koji ilustruju temu koja se objašnjava.

Bitfilm produkcija je želela da stvori dokumentarac koristan za najmlađu javnost koja je čula za bitkoin ali ga još uvek ne koristi. Glavni cilj Bitalo i Bitfilm-a je da ova publika upozna praktične prednosti ove kriptovalute u svakodnevnom životu, kao i njen potencijal da se smanji moć banaka.

Aaron Koenig, osnivač i generalni direktor Bitfilm produkcije, objasnio je:

"Mi želimo da obrazujemo ljude o bitkoinu na razumljiv i zabavan način. Izabrali smo piratske motive gde smo napravili viceve o bankama i kapitalistima, jer naša glavna ciljna grupa su mladi ljudi koji brinu o socijalnoj pravdi i pravičnoj raspodeli bogatstva. Ovo je nesumljivo dobra motivacija, ali ako ne razumete kako ekonomija funkcioniše, možda predložite pogrešne metode kao što su državne regulative i intervencije na slobodnom tržištu. Želimo da pokažemo da je finansijski sistem kao bitkoin, koji radi bez moćnih posrednika, kao što su banke i vlade, bolji za stvaranje sveta lepšim mestom za život.”

Kapetanova prva epizoda

U nastavku možete pogledati prvu epizodu Kapetan Drakins šoua pod nazivom “Prodaja proizvoda za Bitkoin”. Tokom ove epizode kapetan pokazuje kako bitkoin radi i kako se razlikuje od računa u banci, koji zahteva mnogo alata i odobrenja, ne govoreći o pitanjima koja se tiču prevara pri korišćenju tradicionalnih bankarskih usluga. Umesto toga, Bitkoin je jednostavan za upotrebu i nije bitno da li ste student sa sedištem u Berkliju ili momak koji živi u Afričkom selu.

Prva epizoda je pod pokroviteljstvom Bitalo-a, objašnjava Koenig.

On kaže za Cointelegraph:

“Bitalo je sponzorisao prve četiri epizode i mogao bi da sponzoriše još, jer oni nude širok spektar usluga vezanih za Bitkoin, kao što su bitkoin tržišta, decentralizovane menjačnice i AirBnB zasnovan na bitkoinu. Svaka od prve četiri epizode pokriva oblasti u kojima je Bitalo aktivan. Dakle, to nije klasična reklama jer  glavni fokus leži u objašnjenju određene teme. Proizvodi ili usluge sponzora pojavljuju se u emisiji na suptilan i prirodan način. Kako Bitalo očigledno ne obuhvata sve aspekte Bitkoina, otvoreni smo za druge kompanije da sponzorišu još epizoda. Dakle, za epizodu koja objašnjava kako bitkoin rudarenje funkcioniše, servis za klaud rudarenje bi bio savršen sponzor.”

Emitovaće se po jedna epizoda mesečno, tako će druga epizoda pod nazivom “Nudeći svoje usluge za bitkoin” biti u avgustu, a treća epizoda “Zamena bitkoina u tradicionalni novac” u septembru. Još više epizoda je već u pred-produkciji, u nadi da će “Kapetan Drakins” dugo trajati i pokriti svaki aspekt Bitkoina.

Možete pogledati prvu epizodu ovde.