Sajt za gledanje filmova za odrasle Tube8 otkrio je planove za kreiranje platforme zasnovane na blokčeinu prema kojoj bi korisnici mogli da zarade kripto tokene dok gledaju video sadržaj Tube8, prema Hard Fork-u 17. avgusta.

Sajt za zabavu za odrasle i podružnica Pornhub-a objavio je partnerstvo sa Vice Industry Token (VIT), koji će razviti tokenizovanu platformu za 10 miliona korisnika sajta Tube8 i 150 miliona mesečnih poseta veb-sajtu. Novi sistem će, prema izveštajima, biti implementiran do kraja godine.

Kao što je izjavio portparol Tube8-a Robin Tarner za Hard Fork, platforma će korisnicima omogućiti da "budu plaćeni za konzumiranje našeg besplatnog sadržaja", umesto da za to „troše novac, što neki sajtovi zahtevaju“. U daljem saopštenju se navodi:

"Imajući u vidu trenutnu popularnost kriptovaluta, ima smisla plaćati [korisnicima] za gledanje i interakciju sa našim video sadržajem. Cenimo njihovu pažnju i želimo da nas posećuju još više!"

Prema Tarneru, Tube8 veruje da će ovaj novi model za angažovanje korisnika koji omogućava korisnicima da zarađuju Vice tokene - koji u suštini funkcionišu kao tokeni za korišćenje – mogu biti "promena paradigme o tome kako ljudi konzumiraju zabavu za odrasle". Ova strategija je dizajnirana da zadrži gledaoce na njihovom sajtu, kako Tarner objašnjava za Hard Fork:

"Dok se korisnici prijavljuju, gledaju nekoliko video zapisa i odjave se, VIT ih podstiče da kreiraju nalog i da ostvare interakciju sa sadržajem kako bi generisali Vice tokene."

Kao i kod mnogih platformi, Tube8-ovi planovi za tokenizaciju mogu imati probleme sa povećanjem kapaciteta. VIT je ERC20 token zasnovan na Itirijumovom blokčeinu, koji trenutno može da izvrši oko 15 transakcija u sekundi. Sa trenutnim brojem dnevnih posetilaca, jedini način za tokenizaciju sajta bez zagušenja na blokčeinu bilo bi pokretanje sistema nagrađivanja na centralizovanom serveru.

VIT je već napravio spisak drugih partnera u industriji zabave za odrasle, uključujući StormiDaniels.com – zvezdu filmova za odrasle koja tvrdi da je imala aferu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Ali, kako Cointelegraph nedavno izveštava, VIP se sada nalazi u sporu sa možda najpoznatijim imenom u industriji zabave za odrasle, Plejbojem. Nakon što je Plejboj optužio kanadsku firmu Global Blockchain Technologies (BLOC) za prevaru i kršenju ugovora, VIT je uhvaćen u unakrsnoj vatri. Izvršni direktor VIT-a Stjuart Dankan sada optužuje Plejboj za uzimanje "miliona dolara", prema izveštaju AVN-a.

 

Pripremio: Nikola Mosurović