Veb lokacija za zabavu za odrasle Pornhub je dodala novu opciju plaćanja kriptovalutama nakon što je PayPal naglo prekinuo servisiranje svojih modela krajem 2019. godine.

Prema postu na blogu od 23. januara, Pornhub sada podržava teter (USDT) - vodeći stejblkoin vezan za američki dolar - kako bi omogućio trenutna plaćanja i nula naknade kroz kripto-novčanik i ekstenziju pretraživača TronLink.

Pornhub podržava USDT baziran na Tronu

TronLink je matični novčanik za tron (TRX), 12. po veličini kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji koju podržava Tron Fondacija. USDT token je postao dostupan u mreži Tron nakon što su se teter i Tron fondacija udružili i objavili prve USDT tokene zasnovane na Tronu u aprilu 2019. godine.

Da bi počeli da šalju i prihvataju plaćanja u teteru, Pornhub modeli preuzimaju aplikaciju TronLink novčanika koja je dostupna i u Apple Store-u i na Google Play-u, napomenuo je Pornhub. Pored tetera, Pornhub takođe podržava novi procesor plaćanja poznat kao Cosmo Payment.

Izvršni direktor kompanije Tron Džastin San naknadno je prokomentarisao vesti na Tviteru, rekavši da je nova kripto opcija za plaćanje dobar način da se podrže „žrtve centralizovanih platnih platforma poput PayPal-a“.

PayPal je zaustavio uslugu za Pornhub zbog navodnih kršenja dozvole za plaćanje

Vest dolazi nakon što je PayPal, jedan od najvećih svetskih internet procesora plaćanja, zaustavio svoju podršku za plaćanje Pornhub modelima sredinom novembra 2019. Prema izveštajima, PayPal je prestao da posluje sa vebsajtom, jer je Pornhub navodno izvršio neka plaćanja bez njegovog odobrenja.

Nakon vesti, kripto zajednica je pogurala bitkoin (BTC) kao novu opciju plaćanja na Pornhub-u. U međuvremenu, Pornhub modeli su izveštavali o nedostatku opšteg znanja o kriptovaluti, dok su neki modeli izjavili da ne znajui šta je kripto.

Porno podstiče usvajanje kriptovaluta?

Pornhub postepeno radi na promociji korišćenja kriptovaluta na svojoj platformi. U avgustu 2019. godine, veb stranica za zabavu za odrasle udružila se sa PumaPay-om radi omogućavanja korisničkih plaćanja u kriptovalutama.

Još u 2018. veb lokacija za zabavu za odrasle udružila se s kriptovalutom Verge (XVG) kako bi prihvatila novčić kao plaćanje za Pornhub Premium i sve Pornhub kupovine. Kako prenosi Cointelegraph, cena Verge-a naglo je porasla odmah nakon odluke PayPala da prekine saradnju sa Pornhub-om u novembru.