Kanadski vebsajt za odrasle Pornhub je najavio partnerstvo sa startapom za kriptovalute i plaćenje kriptovalutama PumaPay kako bi omogućio svojim korisnicima da plaćaju kriptovalutama, stoji u tvitu objavljenom 23. avgusta.

Pornhub sada prima PumaPay, koji sa svojim jedinstvenim protokolom omogućava korisnicima da automatski plaćaju za svoje pretplate, uključujući i PornHub Premium. PornHub je promovisao svoje novo partnerstvo u videu objavljenom na YouTube-u pod naslovom “Pornhub and PumaPay Save the World”.

Ovaj potez prati sličan dogovor sa kriptovalutom Verge (XVG) koji se dogodio u aprilu. Partnerstvo sa Verge-om je omogućilo korisnicima da plate koinima za Pornhub Premium i sve druge kupovine u okviru proizvoda.

Ranije tokom meseca, Pornhub-ova podružnica Tube8 je otkrila planove da razvije blokčein platformu gde će korisnici zarađivati kriptovalute tako što gledaju klipove na Tube8 i ostavljaju komentare. Kroz partnerstvo sa Vice Industry Token-om (VIT), Tube8 će razviti platformu za svojih 10 miliona korisnika, koja će im omogućiti “da budu plaćeni za korišćenje besplatnog sadržaja”.

U martu, Playboy Enterprises je najavio da će pustiti u rad onlajn novčanik koji će omogućiti korisnicima da koriste kriptovalute za plaćanje onlajn sadržaja ove kompanije, koji će uključivati i podršku za VIT.

Međutim, ranije ovog meseca, Playboy je tužio kanadsku firmu Global Blockchain Technologies zato što nisu uspeli da ispune dogovor po kome je trebalo da integrišu blokčein platformu na Playboy-ev vebsajt.

VIT je takođe umešan u ovaj pravni konflikt, i ima planove da traži povraćaj sopstvenih sredstava posle “navodnog milionskog gubitka tokena u propalom dogovoru između Playboy Enterprises i… Global Blockchain Technologies”.

 

Pripremio: Stevan Kostić