Circle je objavio da je angažovao bivšeg direktora Square-a, Boxed-a i Salesforce-a Naima Isaka kao novog finansijskog direktora i blagajnika, u blog postu objavljenom 26. marta.

Džeremi Aleir, izvršni direktor Circle-a, opisuje Isaka kao “značajnog i veoma relevantnog za Circle”. Pridružio se kompaniji mesec dana nakon što je potpisan ugovor o kupovini menjačnice Poloniex, vredan 400 miliona dolara.

“Naimovo pridruživanje Circle-u dolazi u periodu velikih transformacija za našu kompaniju, s obzirom na nedavnu kupovinu Poloniex-a, naše nedavno predstavljanje aplikacije Circle Invest i nastavak ekspanzije i rasta za Circle Pay i Circle Trade”, nastavio je Aleir.

Circle je ranije usvojio direktan pristup prema kriptovalutama, nakon kolebanja oko podrške za svoj servis usluge novčanika i menjačnicu u decembru 2016. godine.

Čini se da je preuzimanje kompanije Poloniex pokrenulo preporod, a Circle najavljuje prisustvo menjačnice na azijskim tržištima.

Najnovija aplikacija Circle Invest, koja olakšava pristup kripto imovini, prisutna je u 46 američkih država.

Isakovo prethodno iskustvo je značajno, pošto je i njegov bivši poslodavac, Square, sve snažniji u bitkoin integracijama.

“Na ovoj ključnoj sceni, mi smo porasli od startapa do vodeće globalne kompanije, baš kao što se i kripto razvija od pionirskih noviteta do osnova budućeg društva i ekonomije”, Aleir je dodao.