Potpredsednik ruske državne banke je uporedio bitkoin sa pozitivnom bakterijom koji se nalaze u čoveku i koje su neophodne za život.

Govoreći u intervju za ruske novine Kommersant, potpredsednik “Vnesheconombank” banke Nikita Smirnov je dodao da je bitkoin do sada jedina uspešna primena Blokčein tehnologije koja trenutno postoji.

On je rekao: “Virusi su negativne bakterije, ali bitkoin u svakom smislu predstavlja pozitivnu bakteriju koja izlazi u susret određenim ljudskim potrebama.“

“Bitkoin je jedina svetska Blokčein tehnologija koja je postigla širu primenu i koja nastavlja da postoji posle mnogo godina bezuspešnog pokušavanja ljudi da je sruše”, nastavio je Nikita.

Iz ove neobične pohvale bitkoina, kao i Blokčeina, se vidi da Nikita Smirnov usvaja suprotan stav od njegovih kolega iz ruskih banaka, posebno od glavnog igrača Sberbanke.

Ranije ovog meseca, Šef banke Herman Gref je rekao da je predvideo Blokčein implementacije na državnom nivou u naredne 2 i po godine, dok drugi potparol smatra da se to može desiti još i ranije.

Vnesheconombank je u međuvremenu takođe bila aktivna u Blokčein areni i trenutno se priprema da predstavi korisnicima ono što se opisuje kao “Blokčein-baza biznis-biznis ekosistem”.