Pregled: Onlajn bankarstvo koristi rešenje digitalnog identiteta

Kada govorimo o bankarskim klijentima koji koriste isključivo usluge onlajn bankarstva, lideri u toj oblasti bankarskog sektora su Velika Britanija i Nemačka.

Studija Verdict Financial-a koja se bavila “Hoo Yu” startapom, koji radi na digitalnim identitetima, je otkrila da "40% nemačkih klijenata i 38% britanskih klijenata otvaraju nove račune online" - skoro duplo više u odnosu na  Francusku i Italiju.

Brojke ukazuju da se proširuje trend u postupcima identifikacije koje koriste finansijske institucije, ali se razlikuju po zemljama čak i u okviru Evropske unije.

Hoo Yu, koji koristi takozvane "univerzalne tokene identiteta" za ubrzavanje procedura registrovanja, navodi da nedostatak verifikacionih baza podataka u zemljama sa nižom potrošnjima sada ima rešenje.

"Klijenti koji se bave finansijskim uslugama i bankarstvom i koriste Hoo Yu da bi verifikovali svoje korisnike vide ogroman rast u svojim digitalnim akvizicionim kanalima", rekao je direktor marketinga David Pope u saopštenju za medije objavljenom u ponedeljak.

Istovremeno, rešenja identiteta bazirana na blokčeinu rešavaju širi svetski nedostatak kohezije.

Civic, startap koje ima za cilj da pomogne u lakšem pristupu podacima o identitetu za milione građana sveta bez zvanične dokumentacije, uspešno je završio ICO prošle nedelje u izuzetno prebukiranom izdanju, lako dostižući cilj od 33 miliona dolara.

LuxTrust je prošlog meseca postao partner sa Kembridž Blokčein startapom, kako bi razvio konkurentsku platformu namenjenu za EU.


Pratite nas na Facebooku