Kada govorimo o bankarskim klijentima koji koriste isključivo usluge onlajn bankarstva, lideri u toj oblasti bankarskog sektora su Velika Britanija i Nemačka.

Studija Verdict Financial-a koja se bavila “Hoo Yu” startapom, koji radi na digitalnim identitetima, je otkrila da "40% nemačkih klijenata i 38% britanskih klijenata otvaraju nove račune online" - skoro duplo više u odnosu na  Francusku i Italiju.

Brojke ukazuju da se proširuje trend u postupcima identifikacije koje koriste finansijske institucije, ali se razlikuju po zemljama čak i u okviru Evropske unije.

Hoo Yu, koji koristi takozvane "univerzalne tokene identiteta" za ubrzavanje procedura registrovanja, navodi da nedostatak verifikacionih baza podataka u zemljama sa nižom potrošnjima sada ima rešenje.

"Klijenti koji se bave finansijskim uslugama i bankarstvom i koriste Hoo Yu da bi verifikovali svoje korisnike vide ogroman rast u svojim digitalnim akvizicionim kanalima", rekao je direktor marketinga David Pope u saopštenju za medije objavljenom u ponedeljak.

Istovremeno, rešenja identiteta bazirana na blokčeinu rešavaju širi svetski nedostatak kohezije.

Civic, startap koje ima za cilj da pomogne u lakšem pristupu podacima o identitetu za milione građana sveta bez zvanične dokumentacije, uspešno je završio ICO prošle nedelje u izuzetno prebukiranom izdanju, lako dostižući cilj od 33 miliona dolara.

LuxTrust je prošlog meseca postao partner sa Kembridž Blokčein startapom, kako bi razvio konkurentsku platformu namenjenu za EU.