Kao deo uobičajenog brifinga iz Bele kuće, sekretar za štampu jasno je rekao da Bela kuća nadzire kriptovalute. Odsek za unutrašnju bezbednost je takođe bio uključen u razgovor.

Dok se na pres konferenciji žučno raspravljalo na temu, uključujući i tviter post predsednika Trampa i zbunjenost sekretara za štampu na temu kriptovaluta.

Prema rečima sekretara, ova tema je započela ove nedelje tokom razgovora sa unutrašnjom bezbednošću i iako nisu date konkretne izjave, bilo je jasno da je kancelarija predsednika upoznata i pratila trenutnu situaciju. Prema transkriptu:

"[Reporter]: Da li je predsednik upoznat sa ovim - bitkoin, konkretno, glavna pretnja u njemu? Ima li mišljenje o tome? Da li se on ima stav ili da li administracija smatra da je to sada nešto što vlada treba da reguliše? Gospođa SANDERS: Znam da je ovo nešto što naš tim prati. Što se tiče konkretnih brifinga i saopštenja o tome, nemam ništa što mogu da podelim sa vama sada, ali bih bila srećna da pratim sa vama... Vidi, ovo je problem, znam da je Tom Bosert iz tima za unutrašnju bezbednost, savetnik predsednika, ovo je izneo na sastanku ranije ove nedelje. Znam da je to nešto na šta se pazi. I nastavićemo da objavljujemo kada budemo imali nešto više o tome."

Pitanje i odgovor ukazuju na to da je bitkoin došao do nivoa nacionalne svesti. Iako nije napravljena nijedna konkretna izjava, sve veće usvajanje i kretanje cena su jasno dovele kriptovalute u prvi plan amerikanaca.


 

Pripremio: Nikola Mosurović