Mt. Gox je sinonim za hak, ali postoje i drugi, mnogo skoriji primeri, poput DAO napada, HashOcean-a… U takvom okruženju, postoji potreba za sigurnim aplikacijama koje brinu o bezbednosti sredstava svojih korisnika.

Waterhole, kompanija registrovana u SAD-u, napravila je aplikaciju bazirana na toj ideji. To je enkriptovan mesindžer na bazi blockchain-a, OTC escrow i lokalno trgovinsko tržište – sve u jednoj jednostavnoj mobilnoj aplikaciji.

Drugačiji pristup kripto-aplikacijama

7 godina nakon pokretanja bitkoina, industrija kriptovaluta i dalje naglo raste.

Različiti trendovi se pojave i prođu, svakog dana se pojavljuju novi projekti koji se bore za deo tržišta. Neki žele da se nadmeću na visoko zasićenim tržištima, poput kripto-menjačica i wallet-a. Takođe, postoje oni koji održavaju kombinovani pristup spajajući više kripto-aplikacija u jedno rešenje.     

Šta je Watherhole?

Watherhole je dizajniran u Kaliforniji od strane Zigi Čena i Džejsona Ndžijena koji imaju iskustva u trgovanju, rudarenju i radu sa ATM aparatima. Kod je razvio tim vrhunskih inženjera sa različitih univerziteta u Kini i SAD-u.

Važna opcija je OTC escrow bitkoin trgovanje. Watherhole omogućuje svojim korisnicima da pronađu kupce ili prodavce na osnovu lokacije, obima trgovanja, rezultata, verifikacije i još mnogo drugih opcija. Postoje mnoge sigurnosne opcije koje su preduzete kako bi se sprečile prevare.

Dodatna opcija je društvena platforma za poruke sa dinamičkom enkripcijom.

Ključni fokus je na mogućnosti prikazivanja računa i verifikacije upload-ova kao istinski dokaz uplate, što znači da je nemoguće podmetati fotošopirane ili modifikovanje slike. Korisnici imaju opciju prolaženja procesa trostruke verifikacije putem lične karte, slike i video verifikacije. Nakon toga, opcija trgovanja na osnovu lokacije nudi novi stepen sigurnosti, omogućujući korisnicima da obave transakciju licem u lice. Sve opcije su pod potpunom kontrolom strana koje međusobno trguju i nisu obavezne.

Cointelegraph je razgovarao sa Džejsonom Ndžijenom, COO Waterhole-a koji je izjavio:

“Budući da smo mobilno escrow tržište, to nam omogućava da zaštitimo i prodavce i kupce. Jedan od naših ciljeva je da ublaži bol koji prouzrokuju prevare. Sistem brzih poruka omogućava da se  proces trgovine brzo završi.”