Jedan od najistaknutijih članova kraljevske porodice u Ujedinjenom Kraljevstvu veruje da blokčein ima interesantan razvoj, prema izjavi koju je dao tokom posete Nemačkoj 7. maja.

Prilikom posete Berlinu, Princ Čarls je imao susret sa posmatračima ispred Brandenburške kapije, u jednom trenutku odgovarao je na pitanje člana tviter kripto zajednice.

„Šta mislite o bitkoinu? Blokčein, bitkoini, kriptovalute? ”, pitao je fan Čarlsa, koji je na prvi pogled izgledao zbunjeno.

Nakon toga, činilo se da se prisetio i da je svestan tehnologije, a onda je odgovorio:

"Blokčein ... vrlo zanimljiv razvoj."

Dok je vlada Velike Britanije zauzela konzervativan stav prema kriptovalutama koje su protumačene kao negativne, kraljevska porodica je do sada ostala mirnija u vezi sa tim fenomenom.

Ostale istaknute ličnosti u establišmentu postaju sve glasnije. Kako je izvestio Cointelegraph, jedan od najistaknutijih pravnika u zemlji održao je prošle nedelje govor u kojem je sugerisao da je sveprisutnost kripta i pametnih ugovora neizbežna.

"Do sada, pravna nesigurnost koja prožima upotrebu takozvanih kriptovaluta i kripto imovina za finansijske transakcije značila je da početna linija nije pređena", izjavio je sir Geoferi Vos, kancelar Visokog suda. Vos je takođe izjavio:

„Uskoro će ta prva faza zasigurno biti završena.“

 

Pripremio: Nikola Mosurović