Razdvajanje blokčeina između Bitkoina i Bitkoin Keša se odvija bez problema, za sada. Vrednost bitkoina je pala za 10% 3. avgusta, zatim je porasla za oko pola vrednosti gubitka.

Istog dana Kraken je počeo da odobrava Bitkoin Keš vlasnicima Bitkoina na svojoj menjačnici, dok istovremeno pokreće parove za trgovanje Bitkoin Kešom. Cena Bitkoin Keša je ostala relativno stabilna na oko 0,07 BTC-a ili oko 190 dolara.

Izgleda da se Bitkoin stabilizovao na oko 2.750 dolara u vreme pisanja teksta.

Bilo je spekulacija da pokretanje Bitkoin Keša može da rezultira velikim promenama na divljim tržištima, ali se to nije dogodilo.

Iako je nestabilnost bila veća od normalne, pošto su trgovci masovno povlačili svoja sredstva sa menjačnica, nije bilo nikakvih trenutnih krahova i abnormalnosti.

Neki su se pitali da li bi pristalice Bitkoin Keša mogle da odbace svoje bitkoine kako bi pumpali cenu Bitkoin Keša.

Tvrdnje Rodžera Vera

Mnoge spekulacije se vezuju za Rodžera Vera, koji tvrdi da ima 130.000 BTC-a i da je spreman da ih uloži i rizikuje kladići se na uspeh Bitkoin Keša.

Razdvajanje lanaca neće biti formalno završeno dok Bitkoin Keš ne izrudari najmanje šest blokova. Zbog velikih poteškoća i male kompjuterske snage (samo oko 2% ukupne kompjuterske snage mreže rudari za rivalski lanac), moglo bi da potraje nekoliko sati pre nego što se potreban broj blokova izrudari.

Mnoge menjačnice još uvek čekaju na veći broj izrudarenih blokova pre nego što pokrenu parova za trgovanje Bitkoin Kešom ili omoguće uplate i isplate Bitkoin Keša.

Shodno tome, ponuda Bitkoin Keša na menjačnicama je ograničena samo na ljude koji su imali bitkoine na menjačnicama pre podele. Kada menjačnice omoguće uplate (depozit) Bitkoin Keša cena će dodatno pasti zbog povećane ponude.