Blokčein veb pretraživač orjentisam na privatnost Brave je gotovo udvostručio broj mesečnih aktivnih korisnika (MAU) sa 5,5 miliona u 2018. godini na 10,4 miliona u 2019. Istovremeno, Brave-ovi dnevni aktivni korisnici (DAU) utrostručili su se tokom prošle godine i dostigli 3,3 milion, kompanija je objavila 5. decembra.

Prema kompaniji, nedavni rast MAU-a je usledio nakon objavljivanja nove verzije Brave-a, Brave 1.0, 13. novembra. Prema pisanju na blogu, Brave je proširio svoju bazu MAU sa 8,7 miliona u oktobru na preko 10 miliona na kraju novembra.

12x povećan broj novih izdavača

Uporedo sa velikom aktivnošću korisnika, Brave je takođe zabeležio dvanaest puta više verifikovanih izdavača koji su registrovani za dobijanje Brave-ovih tokena - Basic Attention Tokens (BAT) - za deljenje sadržaja

Prema podacima iz BATGrowth - stranice koja prati usvajanje Brave pretraživača - ukupni broj Brave izdavača je iznosio 341.880 do 6. decembra. Za razliku od toga, Brave je početkom 2019. imao samo 28.000 proverenih izdavača.

Brave nastavlja da raste nakon što je na društvenim mrežama lansirao kripto tiping

Brojni izveštaji pokazuju da Brave postaje sve popularniji. Brave su, prema izveštajima, u septembru prestigli svoje glavne konkurente poput Chrome-a, Firefox-a i Opera-e.

Suosnivač Mozille i kreator JavaScript-a Brendan Ajk prvi put je najavio Brave 2016. godine. Pretraživač omogućava korisnicima da daju napojnice na glavnim društvenim medijskim platformama, uključujući Tvitter, Vimeo i veb lokaciju Reddit koristeći Brave-ov BAT token.