Upotrebna vrednost bitkoina je sve veća i novi “Prihvatamo bitkoin” znakovi se pojavljuju svuda, od kafeterija do maloprodajnih objekata u Južnoj Africi.

Sve više mogućnosti za korišćenje bitkoina je važno pošto će kontinuirana upotreba bitkoina povećati masovnost upotrebe i cenovni ciklus, koji još nazivaju Satošijev ciklus.

U novom i interesantnom preokretu, transfer nekretnine se izvršio pomoću bitkoina. Drugim rečima, sada možete kupiti kuću sa bitkoinom, bar u Teksasu. Transakcija je bila za kupovinu novoizgrađenog objekta, a ukupna cena nekretnine je preneta na prodavca putem bitkoina. Prodavac je zatim konvertovao bitkoin u dolar. Broker nekretnine navodi:

“Za mojih 33 godine radnog staža nisam video nešto tako jedinstveno da ide tako glatko. Za deset minuta bitkoin je zamenjen u dolare i ugovor je izvršen.”

Kupovina kuće kao ugovor između kupca i prodavca predstavlja još jedan korak ka širem prihvatanju bitkoina. Druge kompanije pokušavaju da koriste tokenizaciju sredstava kako bi omogućili ulaganje u nekretnine putem blokčein tehnologije.