Pre tačno dve godine, Beograd je dobio prvi bitkoin automat na kojem korisnici za dinare mogu kupiti bitkoine. U početku, koristilo ga je vrlo malo ljudi, ali se njihov broj iz meseca u mesec povećavao. U međuvremenu, postavljen je još jedan automat u Beograd i jedan u Novom Sadu. Kao odgovor na brzo rastuće interesovanje, ECD je pre nekoliko nedelja postavio i prvi dvosmerni automat za kupovinu i prodaju bitkoina.

Automat se nalazi u Playground-u u ulici Kralja Milana 10 (ulaz iz Devojačkog parka) i dostupan je radnim danima od 8:00 do 21:00. Utorkom od 10:00 do 14:00 neko iz ECD tima dežura pored automata kako bi pomogao manje iskusnima prilikom kupovine, prodaje ili otvaranja bitkoin novčanika. Pored toga, postoje i video uputstva za korišćenje automata.

Pored bitkoina, automat podržava još nekoliko kriptovaluta i u narednih nekoliko nedelja treba očekivati da bude omogućena i njihova kupoprodaja. Takođe, automat predviđa mogućnost verifikacije korisnika preko telefona, e-maila, ličnog dokumenta ili otisaka prstiju. Ipak, opcija verifikacije trenutno nije aktivirana, jer u Srbiji ne postoji zakon koji predviđa verifikaciju kupaca i prodavaca bitkoina.