Jedna od velike četvorke, revizorska kuća PricewaterhouseCoopers (PwC) vodi u regrutovanju za poslove vezane za blokčein na Indeed platformi za zapošljavanje, pokazali su rezultati istraživanja do 30. Marta.

PwC je odgovoran za 40 ponuda za posao koji se odnose na blokčein na platformi. Ostale velike revizorske kuće takođe regrutuju profesionalce u ovoj oblasti na platformi: Ernst & Young je objavio 17 takvih ponuda, dok je Deloitte objavio 10.

Ovo ostavlja KPMG-u kao četvrtu veliku revizorsku firmu koja ne zapošljava blokčein profesionalce na platformi. Tehnološki giganti IBM i Oracle su objavili deset ponuda za poslove koji se odnose na blokčein, dok je globalna kompanija za upravljanje, konsalting i profesionalne usluge Accenture objavila 11.

Ova poslednja kompanija, Accenture, je već i korisnik distribuirane tehnologije. U novembru prošle godine, Accenture je implementirao distribuiranu tehnološku platformu za upravljanje, kreiranu za upravljanje i praćenje softverskih licenci.

Kako je nedavno objavio Cointelegraph, blokčein i finansijski partner u PwC Francuska izjavio je da bi centralne banke trebalo da ostave izdavanje digitalnih valuta korporacijama kao što su Fejsbuk i JPMorgan.

U februaru su objavljene vesti da Accenture sarađuje sa velikim svetskim firmama, uključujući Mastercard, da uvedu lanac snabdevanja baziran na blokčeinu.

 

Pripremila: Majda Petrović