PwC Luksemburg, podružnica druge najveće svetske kompanije za profesionalne usluge, počeće da prihvata plaćanja u bitkoinu (BTC) od 1. oktobra. 

„Bitkoin se ne može kompromitovati“ 

Luksemburška filijala revizorske kuće najavila je inicijativu u saopštenju za medije 2. septembra, tvrdeći da ovaj potez pokazuje njihovu posvećenost da udovolje potrebama klijenata i podrže rastući nacionalni kripto-ekosistem. 

U saopštenju je PwC Luksemburg izrazio poverenje u bitkoin, nazivajući ga „prvim mehanizmom P2P plaćanja koji ne može biti ugrožen i zasnovan je na decentralizovanom modelu poverenja“. 

Partneri tek treba da budu predstavljeni 

Kompanija je saopštila da je svesna postojećih nedostataka kriptovaluta i izazova povezanih sa njenim usvajanjem. PwC Luksemburg je dodao da se udružio sa neimenovanom, regulisanom lokalnom menjačnicom, kako bi pružio najbolje iskustvo. U saopštenju piše:     

„Firma prihvata izazove ovog poteza i pažljivo je pregledala svoje interne politike i postupke kako bi ispunila standarde koje zahteva kripto industrija i usko sarađivala sa lokalnom regulisanom menjačnicom da bi se obezbedilo najbolje iskustvo plaćanja“. 

Potez PwC Luksemburga da prihvati kripto plaćanja proizilazi iz pozitivnog stava industrije od strane matične kompanije, PwC. U junu, PwC je najavio izdavanje Halo-a, softverskog rešenja za kripto-reviziju koje omogućava kompaniji da pruži nezavisne dokaze uparivanja privatnih i javnih ključeva i prikupi podatke o transakcijama i bilansima sa blokčeina. 

Ranije ove godine Cointelegraph je izvestio da je PwC najveći regrut za obavljanje poslova vezanih za blokčein na regrutnoj platformi. U nedavnoj vesti, PwC je rekao da ima više od 400 zaposlenih koji rade na blokčeinu i kripto inicijativama koje podržava više od 100 članova tehničkog tima.