Gigant u pružanju stručnih usluga PricewaterhouseCoopers (PwC) otkrio je da planira da prati blokčein eru, tako što će pratiti način na koji ga kompanije implementiraju.

Multinacionalna revizorska kuća, jedna od velike četvorke, predstaviće svoju najnoviju ponudu 16. marta, izveštava Wall Street Journal u intervjuu sa partnerom zaduženim za tehnološka rešenja za internu reviziju, A. Majklom Smitom.

“Postoji prirodni osećaj nepoverenja kod ljudi u vezi sa novom tehnologijom”, rekao je partner za publikaciju.

“Moraće da postoji neka vrsta nezavisne potvrde da tehnologija funkcioniše kao što je predviđeno.”

PwC nije stranac u svetu kriptografske tehnologije, čak se i odlučio da počne da prihvata bitkoin u svojoj kancelariji u Hong Kongu, decembra 2017. godine.

U ovom trenutku, s obzirom na to da će pokretanje blokčein poslova dostići vrhunac ove godine, kompanija navodi da će budućim radnicima sa malo ili nimalo znanja biti potrebna, kako za vođenje tako i za proveru.

“Timovi za usaglašavanje ne znaju šta da čine sa tim”, dodala je liderka globalnih inovacija, Viki Haf.

Zainteresovanost za uslugu je već pokazana i navodno uključuje provajdera usluge novčanika za kriptovalute koji traži nezavisnu verifikaciju svojih transakcija.

Dok je PwC odbio da imenuje kompaniju, nama stižu vesti da Coinbase nastoji da maksimalno osigura regulatornu saglasnost u poljima kao što je porez, s obzirom da se približava rok za podnošenje izveštaja u 2018. godini za SAD korisnike. Provajder usluge novčanika je čak izdao sopstveni kalkulator za izračunavanje poreza ove nedelje.


 

Pripremila: Kristina Ristin