QTUM, alternativa bitkoinu i itirijumu, je nedavno završio nadogradnju svoje glavne mreže na Binance-u (menjačnica), čime je omogućio korisnicima da imaju pristup svojim novčićima. Nadogradnjom platforme uspešno su pretvoreni svi postojeći QTUM novčići i menjačnica više neće prihavatati depozite starih ERC20 novčića.

Važne nadogradnje pametnih ugovora

Nadogradnja QTUM platforme, koja je trenutno rangirana na 14. mestu prema ukupnoj tržišnoj vrednosti, predstavlja značajnu promenu u funkcionalnosti pametnih ugovora. Prvo, QTUM je kreirao Ethereum Virtual Machine, koja omogućava kompatibilnost sa pametnim ugovorima zasnovanim na Solidity-ju.

Drugo, nadogradnja obezbeđuje optimizovanu proof of stake (PoS) generaciju pametnih ugovora, kao i i novi grafički interfejs koji korisnicima omogućava kreiranje novih pametnih ugovora, slanje QTUM-a i proveru statusa ugovora. Iako su u fazi finih podešavanja, interfejs pruža osnovnu funkcionalnost potrebnu za brži razvoj na platformi.

Omogućeno sklapanje partnerstva

Kao sistem pametnih ugovora, QTUM predstavlja novu opciju za programere izvan bitkoin i itirijum lanaca. Nova nadogradnja platforme omogućava QTUM-u da uđe u partnerske odnose sa drugim sistemima koji rade na principu pametnih ugovora.

Na primer, Matchpool je nedavno potpisao sporazum koji omogućava partnerstvo sa QTUM-om. Generalni direktor Matchpool-a Ben Šimon je izjavio:

Matchpool je stvarno uzbuđen što je pokrenuo svoju platformu na QTUM-ovom blokčeinu. Vidimo ogroman potencijal u korišćenju ove tehnologije koja čini naš protokol mnogo efikasnijim kada se bavimo transakcijama širom mreže.”

Nadogradnja će biti dobrodošlo poboljšanje za korisnike koji su želeli da naprave pametan ugovor unutar sistema. Iako je ukupna tržišna vrednost QTUM-a smanjena, idalje je među prvih dvadeset.