Premijer Bermuda, Dejvid Burt, tvrdio je da se situacija slična onoj koja se dogodila QuadrigaCX-u ne bi mogla dogoditi na Bermudima zbog postojeće regulative u vezi sa kriptovalutama. Burt je ovo uzjavio tokom intervjua u Fortune-ovom šou “Balancing the Ledger” 25. marta.

Burt je izneo svoje komentare nakon smrti osnivača QuadrigaCX-a prošlog decembra Džeralda Kotona i finansijskih problema u kojima se berza našla nakon toga. QuadrigaCX nije mogla da pristupi svojim oflajn novčanicima gde je čuvala većinu sredstava, zato što je Koton navodno bio jedini koji je imao pristup tim novčanicima.

Burt je u intervjuu izjavio da privatni ključevi QuadrigaCX-a nikada ne bi mogli biti izgubljeni da je berza registrovana u Bermudima, a ne u Kanadi. Burt je rekao:

"Da je Quadriga licencirana pod Bermudskom monetarnom upravom, ono što se desilo ne bi se moglo dogoditi, jer imamo pravila o čuvanju glavnih ključeva i pravila da ih ne može čuvati jedna osoba."

Burt je očigledno razgovarao o državnom Zakonu o poslovanju digitalnim sredstvima iz 2018. godine, novom regulatornom okviru koji postavlja vidljive granice za kompanije koje se bave blokčeinom i kriptovalutama i štiti prava njihovih postojećih i potencijalnih klijenata:

"U suštini se navodi šta morate da radite sa glavnim ključevima, kako njima treba rukovati kako bi bili sigurni da se ne izgube, ili ako su izgubljeni, postoji način da budu vraćeni."

Bermudi su poznati po svom “prijateljskom” stavu prema blokčeinu i kriptovalutama. Prošle godine, vlada zemlje najavila je planove za izmene i dopune Zakona o bankama kako bi se uspostavila nova klasa banaka za pružanje usluga lokalnim finteh i blokčein organizacijama. Burt je tada rekao da se politici pojedinih banaka da ne pružaju bankarske usluge novom tipu kompanija "ne sme dopustiti da naruši ispunjenje našeg obećanja o ekonomskom rastu i uspehu za građane Bermuda".

Bermudi takođe implementiraju nove propise o ICO projektima, koji zahtevaju od bermudskih izdavača ICO-a da pruže detaljne informacije o “svim osobama uključenim u ICO”.