Kurtis Džejms Džekson III, koji je poznatiji po nazivu “50 Cent”, u dokumentima koje je predao Stečajnom sudu negirao je da je napravio milione prodajom albuma za kriptovalutu bitkoin (BTC), javlja The Blast.

Prema izveštaju The Blast-a, TMZ je lažno preneo u januaru da je  zaradio oko 700 bitkoina prihvatajući ih kao plaćanje za album "Animal Ambition" 2014. godine. Ovaj izveštaj potvrdio je i 50 Cent na instagramu i tviteru koji više nisu dostupni. 50 Cent sada priznaje da je izveštaj bio lažan.

Poznati reper je proglasio bankrot 2015. godine u Stečajnom sudu u Distriktu Konektikat. Slučaj je pokrenut 2016. godine, a u sudu koji je prošle nedelje zasedao advokat Džeksona pokušao je da razjasni da 50 Cent "nikada nije posedovao i ne poseduje bitkoin račun ili bilo koji bitkoin".

Prema sudskim dokumentima, 50 Cent je zapravo prihvatao bitkoin kao način plaćanja za album "Animal Ambition", ali je bitkoin odmah pretvoren u američke dolare od strane Central Nervous, LLC. 50 Cent je komentarisao da su glasine o njegovim BTC fondovima "pogodne za njegov imidž ili brend, čak i ako se izveštaj zansiva na nesporazumu".

Reper je dodao da on neće negirati bilo kakvo izveštavanje novinara, bilo da je to tačno ili neistinito, sve dok to pomaže njegovom javnom imidžu i ličnom brendu.

Džeksonov slučaj bankrotstva rezultat je mnogo godina ekstravagantnog života, lošeg upravljanja bogatstvom, a ponekad i skandala. 50 Cent je zatražio da podnese zahtev za bankrotstvo zbog gubitka tužbe za privatnost od strane bivše devojke u iznosu od 7 miliona dolara.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić