Rekordni obim trgovanja između kriptovaluta od preko 1 milijarde dolara se desio između 17.-18. marta.

Erik Vuršis, direktor u ShapeShift-u, objavio je brojke na Tviteru, koristeći analize Coincap.io-a. Međutim, podaci o obimu prometa transakcija za dati period više nisu dostupni javnosti.

Obim prometa prati nagli pad cene bitkoina od 16% koji se desio u petak kao signal menjačnica na tržišna kretanja koja se očekuju nakon eventualnog račvanja.

Cena bitkoina je na kratko pala ispod granice od 1000 dolara, pre nego što se stabilizovala na oko 1040 dolara.

Dodatne trgovinske aktivnosti iz Kine su verovatno reakcija na buduće stroge propise o menjačnicama i preduzećima koja se bave kriptovalutama.

Coinbase, američka menjačnica i wallet provajder, je saopštio svojim korisnicima povodom mogućeg račvanja da ne drže sredstva na svojim računima.

Kompanija je u nedelju navela u svom blogu:

“Možda ćemo obezbediti podršku Bitcoin Unlimited-u u budućnosti u zavisnosti od tržišnih uslova i stabilnosti protokola, ali ne možemo da garantujemo da li će i kada će do takve podrške doći. Korisnici koji bi želeli da imaju pristup na oba blokčeina u trenutku eventualnog račvanja treba da povuku svoje bitkoine sa Coinbase-a pošto ne možemo da garantujemo šta će se desiti tokom račvanja ili kada će pristup biti dostupan.”