Dok se debata unutar bitkoin zajednice nastavlja, nekoliko alternativnih koina su osetili neverovatan rast u ukupnoj vrednosti. Kriptovalute poput Deša i Itirijuma su osvojile nove vrhove u ceni i tržišne kapitalizacije tokom vremena borbe Bitkoina dok kriptovalute prolaze kroz značajno prilagođavanje u popravljanju svog problema skalabilnosti.

Ripple je skocio za 100 procenata

Najnoviji među alternativnim koinima koji su u usponu je Ripple(XRP) koji je u petak 31. marta skočio za 100 procenata u vrednosti u roku od 24 sata i prestigao Deš i postao kriptovaluta broj 3. Prvog aprila dramatičan rast se nastavio:

Šef XRP Markets (berze) Migel Vias je rekao za Cointelegraph:

Dok je nedavni skok u kupovini XRP sigurno prouzrokovan zbog Bitkoinovog problema skalabilnosti, za ovo stanje je zaslužna u punoj meri i najava da se MUFG pridružio Ripplovoj upravljačkoj grupi GPSG. Za razliku od drugih digitalnih sredstava Ripple ima jasnu upotrebu u korišćenju i ljudi to počinju da prepoznaju.

Glavno partnerstvo

U četvrtak 30-tog marta 2017. godine , produžena ruka MUFG-a, Banka Tokija-Micubiši UFJ (BTMU) je javno objavila da se pridružuje Riplovoj svetskoj upravljačkoj grupi (Ripples Global Payments Steering Group(GPSG).

Rippl-ova GPSG je međubankarska grupa za globalni platni sistem koji se zasniva na distribuiranim finansijskim tehnologijama i koja je lansirana u Septembru 2016.

U momentu lansiranja, Ripplov GPSH je opisan kao grupa koja će nadgledati i održavati pravila platnog prometa, formalnih pravila za aktivnosti koji se koriste Ripplom i drugim akcijama da promovišu implementaciju Ripplovih platnih sposobnosti dok mreža nastavlja da raste.

Unapređivanje tehnologije

Druge banke koje su se već pridružile Ripplovom GPSG uključujući tu Bank of America, Merrill Lynch, Santander, Standard Chartered, Westpac Banking Corporation, Royal Bank of Canada and CIBC.

Inovacije u okviru Distributed Ledger Techonology(DLT) ekosistema nastavlja da se razvija dok se očekuje sve veći i veći rast alternativnih kriptovaluta zbog usvajanja tehnologija i rastućih korisnika baza.