Platforma za zabavu odraslih zasnovana na itirijumu, SpankChain potvrdila je da je povratila sva sredstva izgubljena tokom hakerskog napada 6. oktobra.

U nizu tvitova u petak, 12. oktobra, zvaničnici su rekli da je, nakon razgovora telefonom sa hakerom koji je ukrao 165 ETH-a (32.000 dolara) iz pametnog ugovora ovog projekta, pristao da vrati  iznos u potpunosti.

SpankChain je obavestio korisnike o haku dan nakon što se dogodio, obećavajući da će nadoknaditi izgubljen novac pogođenim investitorima.

Od ukupnih gubitaka, samo oko 9.000 dolara su sredstava korisnika, navodi se u izveštaju.

Pozivajući se na transakciju koja potvrđuje prenos, SpankChain je dodao da je hakeru dao 5.000 dolara u ETH-u kao "nagradu" zajedno sa refundiranjem kapitala koji je bio potreban za pokretanje hakerskog napada - još 5,5 ETH (1070 dolara).

"Čestitam, anonimni hakeru!" zaključuje se u tvitu.

Tokom napada, takođe je ukradeno 4.000 BOOTY tokena koje izdaje SpankChain, a koje je kasnije takođe vratio.

Događaj označava retku pojavu u životima altkoin projekata i njihovim sigurnosnim ispitivanjima. Drugi slučajevi krađe tokena ili drugih krađa sredstava retko su rezultirali dobrovoljnim povraćajima.
Jednosmerni hakovi nastavljaju da utiču na kripto ekosistem ove godine, sa platformama za razmenu kao što su Bithumb i Zaif koji su izgubili određenu količinu novčića tokom proteklih meseci.

 

Pripremila: Majda Petrović