Tehnički direktor Reddit-a je optužio “visoke naknade” za to što platforma više ne prihvata plaćanja bitkoinom, u intervjuu datom 2. maja, ali je i nagovestio da će se ta opcija uskoro vratiti na platformu.

Govoreći za Cheddar, Kristofer Slov je rekao da razvojni programeri “nisu imali vremena” da ažuriraju Coinbase-ov API koji je korišćen za prihvatanje plaćanja bitkoinom.

Coinbase trenutno povlači Merchant Tool i zamenjuje ga novim alatom pod nazivom Coinbase Commerce. Ovaj potez je izazvao mešovite reakcije u sektoru kriptovaluta.

“Oni odlično obavljaju posao, prave veliku revitalizaciju svog interfejsa za plaćanje”, rekao je Slov.

"Mi nismo imali vremena da nadogradimo našu trenutnu API integraciju, ali kada napravi redizajn...mislim da ćemo vratiti opciju plaćanja kriptovalutama.”

 

Reddit je prvobitno zaustavio prihvatanje bitkoina krajem marta. U to vreme, osoblje je ukazivalo na “predstojeće promene u Coinbase-u” i “neke greške vezane za plaćanje bitkoinom, koje su uticale na kupovinu” kao motivaciju kompanije za takav čin.

U zanimljivom dodatku u međuvremenu, Slov je rekao da su naknade za transakcije na bitkoin mreži bile još jedan faktor.

Uprkos tome što su se naknade u proteklih nekoliko meseci spuštale na samo jedan satoši po bajtu, tehnički direktor je dao primer za plaćanje naknade od 10 dolara, za transakciju od 4 dolara, kao “težak predlog za korisnike”.

Međutim, ako bitkoin bude vratio, biće to zajedno sa opcijom plaćanja itirijumom i lajtkoinom, dodao je Slov.


 

Pripremila: Kristina Ristin