Reddit je navodno uklonio opciju da korisnici plaćaju svoj premium program za članstvo, Reddit Gold, u bitkoinu (BTC) navodeći "predstojeću Coinbase promenu", prema Redditovom postu u subreddit / r / btc objavljenom 23. marta.

Korisnik Reddit Gold-a BitcoinXio objavio je video o koracima koji su dati drugom korisniku Reddit Gold, pokazujući da su jedine opcije plaćanja PayPal i kreditne kartice.

Screenshot

Reddit korisnik emoney40, moderator nekoliko subreddita, ali ne / r / btc, je komentarisao da je promena posledica promene Coinbase Commerce-a:

"Predstojeća promena Coinbase, u kombinaciji sa nekim greškama oko bitkoin opcije plaćanja koje su uticale na kupovinu kod određenih korisnika, doveli su nas do toga da uklonimo bitkoin kao opciju plaćanja."

Coinbase je objavio početkom marta 2018. na svojoj Medium stranici članak o povlačenju alata Coinbase Merchant Tools umesto Coinbase Commerce-a, koje su priznali "može ometati korisnike Coinbase Merchant Toola". Trgovci koji su koristili Coinbase Merchant Tools od 30. aprila više neće imati pristup tom proizvodu, a 31. maj je krajnji datum za potreban prelazak na Coinbase Commerce.

Korisnik emoney40 je takođe izjavio da dodavanje BTC-a kao opcije plaćanja nije garancija:

"Razmotrićemo zahtev i gledaćemo napredak Coinbase Commerce-a pre donošenja odluke o tome da li može ponovo da se omogući."

Neki korisnici Reddit-a na temu su komentarisali da ne koriste BTC za plaćanje Reddit Gold-a ionako, zbog visokih taksi prilikom transakcija. Međutim, u februaru, naknade za transakcije BTC-a su na kratko pale ispod cene naknada za bitkoin keš (BCH), koja su inače jedna od glavnih tačaka prigovora BTC-ovih konkurenata.

 

Pripremio: Nikola Mosurović