Korisnici Redita su analizirali dosadašnja povlačenja bitkoina (BTC) sada već nepostojeće berze QuadrigaCX u postu objavljenom 10. aprila i otkrili da su neki povučeni sa drugih berzi.

Korisnici Redita tvrde da su od transakcija koje su analizirali pronašli jednu gde su bitkoini povučeni sa berze HitBTC i još jednu sa berze Bittrex.

Korisnici navode da pre nego što su shvatili da su adrese u vlasništvu berzi, otkrili da se neke od adresa pojavljuju na multi investicionom programu visokog prinosa (HYIP).

Dubljim ispitivanjem se došlo do zaključka da su ljudi slali sredstva sa berzi na HYIP ponzi šemu i da su hakeri pokušali da to unovče putem navedenih berzi.

Quadriga je podnela zahtev za zaštitu kreditora nakon smrti osnivača u decembru 2018. i s tim u vezi gubitkom pristupa oflajn novčanicima na kojima se nalaze sredstva.

Međutim, izveštaj WSJ iz februara ukazuje da su sredstva nestala, a ne nedostupna.

Najnoviji nalazi korisnika Reddita su naizgled u skladu sa drugim izveštajima objavljenim u martu - da je QuadrigaCX verovatno skladištila značajnu količinu itirijuma (ETH) na drugim kripto berzama, a ne u oflajn novčanicima. U ovoj analizi, autor je pomenuo da je skoro 650.000 ETH koji pripadaju QuadrigaCX najverovatnije pohranjeno na Krakenu, Bitfinexu i Poloniexu, ali se nigde ne pominju Bittrex i HitBTC.

Kako je Cointelegraph već izvestio, na berzi je zvanično proglašen bankrot.