Redditor je predstavio novu bitkoin (BTC) video igru kao praznični poklon kripto zajednici.

Deljena 24. decembra na Redditu, nova bitkon igra „Satoshi vs. the Shills“ je pucačka igra za preživljavanje u kojoj je glavni lik anonimni kreator bitkoina Satoši Nakamoto.

Arkadna igra dostupna je u Google Play prodavnici za Android. Big Hands, programer igre, još nije precizirao za Cointelegraph da li njegov tim planira da izvede igru na iOS-u ili drugim platformama. Ovaj članak će se ažurirati ako se pojave novi komentari.

"Bitkoin je mrtav, brale"

Kada igra dozvoli igračima da preuzmu ulogu Nakamota, moraće da se suprotstave gomili šilera - ljudi koji promovišu kriptovalute koje nisu bitkoin. Na putu da se približe igraču, ovi neprijatelji uzvikuju tipične šiling poruke poput „Proverite ICO moje bake“, „Da, ali znam bolji novčić“ ili „Bitkoin je mrtav, brale“.

Misija igrača je da puca na šilere i sprečava ih da preuzmu svet, navodi se u opisu koji je dostupan na Google Play-u.

Satoshi vs the Shills gameplay

Satoshi vs the Shills video igra. Izvor: Google Play

Bliska interakcija kripto sektora i sektora video igara

Video igre su jedan od nekoliko sektora koji su pod velikim uticajem rastućeg usvajanja kriptovaluta. Kripto ne samo da služi kao izvor zavera za igre (kao što se ovde radi) već pruža i novu tehnologiju inovativnim mogućnostima igranja. Američka IT firma Advanced Micro Devices pridružila se Blockchain Game Alliance-u kako bi unapredila upotrebu tehnologije u industriji 12. decembra. I prema nedavnom ekspertskom mišljenju podeljenom sa Cointelegraph-om, igranje je navodno ključ za masovno usvajanje kriptovaluta - igrači su navodno više tehnički spremni za nove ideje od prosečnog korisnika interneta.