Nepotvrđeno "partnerstvo" između decentralizovanog internet projekta TRON (TRX) i najvećeg kineskog internet pretraživača Baidu fokusiraće se na cloud računarske resurse, a ne na blokčein, prema izveštaju ODaily-a objavljenom 15. oktobra.

Izveštaj, kako je citiran i preveden od strane lokalnog kripto medija CNLedger, navodi da su Baidu Cloud i TRON postigli dogovor o saradnji u smislu "odnovnog cloud biznisa"; tvrdi da će obe strane raditi na tome da povećaju međusobne kompatibilnosti i “da izgrade, kontrolišu i da isprave bagove blokčein proizvoda”.

Međutim, prema izveštaju, partnerstvo ostaje fokusirano na kupovinu i korišćenje Baidu-ovih osnovnih cloud računarskih resursa, umesto na povezivanje "na nivou blokčein kompanija".

Osim toga, ODaily izveštava da Baidu odvojeno planira da objavi takozvani "Blockchain Commercialization Super Partner Plan v1.0", koji se, navodno, fokusira na istraživanje tehnologije i deljenje prihoda sa "komercijalnim super partnerima" za izgradnju blokčein ekosistema koji ima "međusobne benefite."

Kao što je ranije objavljeno, Baidu je krajem septembra objavio “white paper” fokusiran na razvoj svog mrežnog sistema “Super Chain”, koji je predstavio ideju komercijalizacije Baidu cloud blokčein platforme BaaS.

ODaily izveštaj dodaje još detalja - iako još uvek nije zvanično potvrđeno - na prošlogodišnje izveštaje o predstojećem "partnerstvu" između TRON-a i Baidu-a, navodeći privatnu prepisku sa timom TRON-a u to vreme.

12. oktobra izvršni direktor kompanije TRON Džastin San dao je naznake na Tviteru o tajnom partnerstvu sa neimenovanim "industrijskim gigantom" koji se vrednuje na "desetine milijardi dolara", iako je pružio oskudne detalje:

“Konačno, prvi put se udružujemo sa industrijskim gigantom vrednim na desetine milijardi dolara. Pogodite ko je u pitanju”. 

 

Pripremio: Nikola Mosurović