Platforma za pozajmljivanje kriptovaluta Celsius Network je nadmašila 300 miliona dolara depozita u nočićima tokom 12 meseci i zaključila preko 2 milijarde dolara u pozajmicama, navodi se u saopštenju za medije objavljenom 1. avgusta.

“Najbrže rastuća platforma za pozajmice”

Od jula 2018. godine, kada je Celsius započeo sa pozajmljivanjem, pozajmljeno je više od 2,2 milijarde dolara u novčićima i preko 300 miliona dolara u depozitima klijenata i kolaterala od kredita pod upravljanjem. Sveukupno je Celsius zaključio preko 160.000 sporazuma o zajmu i raspodelio preko 3 miliona dolara kamate.

Kako kompanija dalje objašnjava, njeni kupci mogu da zarade kamatu prebacivanjem novčića u Celsius novčanik i pozajme američke dolare srazmerno njhovom kolateralu u kriptu. U saopštenju se saznaje:

“Celsius je platio više u zarađenom BTC-u i ETH-u od bilo koga ko je vratio do 80% svog prihoda deponentima, u poređenju sa BNB-om koji je vraćao 20% dobiti kao otkup, a Nexo je distribuirao 30% kao dividendu.”

Zajmodavci kriptovaluta sve privlačniji

Kako je objavljeno u septembru prošle godine, Celsius je posto menadžer Fonda za uticaj na ciljeve održivog razvoja (SDG Impact Fund) u okviru inicijative UN-ovih ciljeva održivog razvoja. U okviru partnerstva sa Fifth Element-om, čini se da Celsius Network “vraća moć ljudima”, pružajući bankarske usluge uglavnom rezervisane za vlasnike viših nivoa imovine.

Nedavno je suosnivač Bitmain-a i bivši izvršni direktor Jihan Vu zvanično lansirao novu platformu za kripto trgovanje pod nazivom Matrixport, koja nudi trgovanje, pozajmljivanje i kastodi usluge.