Samsung će možda razviti javno-privatni blokčein uz sopstveni kripto token, izjavio je 24. aprila anonimni izvor za portal o vestima iz kripto industrije CoinDesk Korea.

Projekat, koji je deo poduhvata blokčein odeljenja kompanije, će izbaciti blokčein mainnet na Itirijumu (ETH), zajedno sa novim tokenom pod nazivom Samsung Coin.

"Očekujemo da se Samsung Coin pojavi na tržištu, ali pravac još nije odlučen", rekao je izvor koji je u dodiru sa planovima.

Vest, iako zvanično nije potvrđena, dolazi nakon što Samsung nastavlja sa svojim sve većim mešanjem u blokčein i kripto sferu.

Kompanija je učestvovala u investicionoj rundi od 4 miliona dolara za smartfon wallet aplikaciju ZenGo čime je potvrdila svoje poverenje u dugoročnu isplativost ove razvijajuće tehnologije.

Samsungova blokčein platforma za korporacije, Nexledger, nastavlja da dobija podršku od entiteta širom sveta, poslednji među njima je indijski IT gigant Mahindra.

Platforma zasnovana na ETH-u bi u međuvremenu verovatno uključila elemente i javnih i privatnih blokčeinova, a tačni detalji se još uvek očekuju.

"Trenutno razmišljamo o privatnom blokčeinu, iako to još nije potvrđeno", dodao je izvor i nastavio:

"To bi u budućnosti mogao da bude i javni blokčein, ali mislim da će biti hibridni - to jest, kombinacija javnog i privatnog".