Servis za slanje enkriptovanih poruka, Telegram, će navodno da lansira svoju Telegram Open Network (TON) u trećem kvartalu 2019. godine, prema kripto vestima The Block.

Interni dopis koji je poslat investitorima navodno je naveo da će mreža da bude pokrenuta nešto kasnije ove godine. Telegram je navodno objavio da nedavni uspešan proces testiranja "potvrđuje naše uverenje da je TON virtuelna mašina i TON ... Vizantijski koncezus algoritmi koji su sposobni da ispune ciljeve navedene u izvornom pismu o namerama."

U aprilu, Cointelegraph je izvestio da je Telegram otvorio pristup privatnoj test verziji TON blokčeina odabranom broju programera. Anonimni testeri su izjavili da je blokčein pokazao "izuzetno visoku brzinu transakcija".

TON mreža će navodno da bude domaćin decentralizovanih aplikacija, slično mreži Itirijum.

U februaru, očigledan ugovor za kupovinu Telegramovih Gram tokena - izvorna digitalna valuta TON mreže - navodi da će takvi ugovori biti poništeni ako mreža ne bude lansirana do 31. oktobra 2019. godine.

Telegram su osnovala braća Nikolai i Pavel Durov 2013. godine. Kompanija je prikupila skoro 1,7 milijardi dolara u dva privatna kruga ponude novčića prošle godine. Platforma ima preko 200 miliona korisnika.

Prošlog meseca, TON-ov razvojni tim se udružio sa nemačkim pružaocem finansijskih usluga Wirecard. TON Labs će raditi sa Wirecard-om na razvoju digitalnih finansijskih proizvoda.

 

Pripremio: Nikola Mosurović