Američki investicioni gigant Fidelity Investements zapošljava programere koji treba da razviju platformu za menjačnicu kriptovaluta, prenosi neimenovani izvor unutar firme 6. juna.

Fidelity, koji raspolaže sa 2.450 milijardi dolara, je dozvolio klijentima da drže kod sebe bitkoin pored tradicionalnih instrumenata za trgovinu i trenutno raspisuje konkurse kako bi sastavio tim koji bi razvio platformu za razmenu kriptovaluta.

Menadžment firme je obavestio zaposlene da firma traži DevOps sistem inžinjera "koji bi pomogao inžinjerima da razviju platformu za razmenu digitalnih valuta koja bi bila na privatnom i javnom klaudu."

Ovaj potez stavlja Fidelity rame uz rame sa drugim frimama koje pokušavaju da povećaju svoje poslovanje uz pomoć kriptovaluta.

Ove nedelje je Susquehanna International grupa, iz Pensilvanije, rekla da će da počne da nudi usluge vezane za kriptovalute, na početku će to biti fjučrsi za bitkoin, a kasnije će dodati i ostale opcije trgovanja.

Prošlog meseca, svetski poznat Goldman Saks je najavio sličan potez svojim klijentima.

Prema još jednom oglasu za posao, Fidelity će pokušati da bude prvi koji će svojim klijentima u budućnosti ponuditi uslugu čuvanja bitkoina i ostalih digitalnih valuta.

Predsednik kompanije Abigejl Džonson javno podržava bitkoin već nekoliko godina, ali je do sada odbio, zajedno sa ostalim zvaničnicima kompanije, da komentariše nove inicijative, prenosi Business Insider.

 

Pripremio: Stevan Kostić