Kineske berze kriptovaluta sprovode 60% svih trgovanja teterom (USDT) na globalnom nivou, prema analizi Diar-a 3. juna.

Prema izveštaju, kineske berze su u 2019. godini do sada obradile 10 milijardi dolara u trgovini USDT-om. U SAD-u, za razliku od njih, obrađuje se svega 450 miliona dolara USDT-a. Binance i Bitfinex navodno obrađuju ostatak od oko 31% USDT-a.

Pored toga, analiza zaključuje da ovi brojevi nisu obmanjujući. Prema njihovim nalazima, slična količina slanja i primanja USDT-a se dešava i u Kini i na globalnom nivou, što sugeriše da brojevi predstavljaju stvarnu trgovinsku aktivnost.

Kao što je nedavno objavio Cointelegraph, Teterova sestrinska kompanija Bitfinex objavila je planove da stavi USDT na Lightning Network, protokol za plaćanje dizajniran za skladištenje velikog broja transakcija.

Teter je takođe najavio da će izdati USDT na EOS-ovom blokčeinu. Generalni direktor kompanije Teter Žan-Luj van der Velde primetio je kako dodavanje USDT-a na EOS-ov blokčein obezbeđuje veću blokčein interoperabilnost. Uz to dodaje:

"Kombinovanje potencijala Tetera i EOSIO-a predstavlja dodatni korak ka blokčein interoperabilnosti, a biti na čelu ovog razvoja je fantastičan osećaj koji dodatno naglašava našu posvećenost sazrevanju sfere digitalnih sredstava."