U trećem kvartalu 2018. obim trgovanja u američkim dolarima na Coinbase berzi iz San Francisku dostigla je najnižu cenu na godišnjem nivou, prema nedavnoj analizi Dair-a, objavljenoj 8. oktobra.

Prema dijagramu ispod, u trećem kvartalu 2018. godine, obim trgovanja u američkim dolarima na Coinbase-u je pao na najniži nivo tokom prošle godine. U poređenju sa istim periodom prošle godine, obim trgovanja u bitkoinu (BTC) trenutno je nešto veći, oko 5,4 milijarde dolara u odnosu na 4,6 milijardi dolara u 2017. godine. Obim trgovanja itirijuma (ETH) i lajtkoina (LTC) predstavlja najveći pad.

Source: Diar

Izvor: Dair

Performanse druge velike kripto berze, Bitstamp, su nešto bolje. Obim trgovanja BTC-a iznosi oko 4,4 milijardi dolara, dok je u istom periodu prošle godine iznosio oko 4,6 milijardi dolara. ETH obim trgovanja porastao je dva puta i trenutno iznosi 669,1 miliona dolara u poređenju sa 322,8 miliona dolara u septembru prošle godine. Najznačajniji pad ove godine predstavlja LTC, sa sadašnjim obimom od 113,4 miliona dolara u odnosu na 266,2 miliona dolara prošle godine.

Source: Diar

Izvor: Dair

Dok obim trgovanja može biti nizak na berzi, Coinbase je aktivno diversifikovao i proširio svoje usluge. Prošlog meseca berza je objavila novu verziju pod nazivom "Coinbase Bundles", koja je dizajnirana da pojednostavi trgovinu kriptovalutama. Bundle se sastoji od pet kriptovaluta podržanih na Coinbase-u; BTC, ETH, LTC, BCH i LTC.

Coinbase je takođe najavio novi proces koji će mu omogućiti brže izlistavanje više digitalnih sredstava. Međutim, proces se odnosi samo na digitalna sredstva koja su u skladu sa lokalnim zakonom, što znači da određena sredstva koja su navedena na platformi mogu biti dostupna samo kupcima u određenim jurisdikcijama.

Prošle nedelje, Cointelegraph je objavio da Coinbase navodno završava pregovore koji bi vrednovali kompaniju na 8 milijardi dolara. Coinbase je navodno u pregovorima sa Tiger Globalom i njegovim akcionarima u vezi sa mogućom investicijom od 500 milijardi dolara. Izvori su navodno izjavili da će Coinbase u svoj trezor da doda 250 miliona dolara, dok bi se za kupovinu postojećih investitora moglo naći još 250 miliona dolara.


 

Priremio: Nikola Mosurović