Kripto berza Binance je zabeležila prihode od 78 miliona dolara u prvom kvartalu 2019. godine, što je 66% više u odnosu na prethodni kvartal, izveštava kripto portal The Block, 16. aprila.

Informacije je preuzeo The Block iz Binance-ovih podataka o kvartalnom BNB burn-u. Prema izveštaju, 830.000 ‘spaljenih’ BNB-a  predstavlja 20% neto dobiti berze u prvom kvartalu ove godine.

The Block navodi da to omogućava lako izvođenje profita kompanije, iako Binance ne objavljuje finansijske izveštaje. U izveštaju se takođe navodi da je u četvrtom kvartalu prošle godine kompanija zaradila oko 47 miliona dolara neto dobiti.

Binance Coin je trenutno sedma najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, prema podacima CoinMarketCap-a, a u padu je svega 1,5% na dan u vreme pisanja. Prema objavi na Binance-ovom blogu, kompanija je do sada ‘spalila’ 5,82% ukupne ponude BNB-a.

Nedavno je jedan istraživač Binance-a tvrdio da su cene bitkoina (BTC) i altkoina već dostigle svoje najniže tačke.

Kako je Cointelegraph objavio prošle nedelje, godišnji gubici južnokorejske kripto berze Bithumb za 2018. godinu iznosili su skoro 180 miliona dolara.