Jedan evropski startap ima za cilj da duboko protrese sfere istraživanja tržišta i onlajn recenzija, a zemljotres su zakazali za kraj ove godine. Review.Network direktno spaja kompanije i potrošače na način koji do sada nije viđen, koristeći tehnologiju sve prisutnijeg blokčeina i veštačke inteligencije sa analizom sentimenta, kako bi osigurali bezbednu i otvorenu razmenu vrednih podataka. Kreirajući direktan i necenzurisan proces ostavljanja recenzija kroz tehnologiju decentralizovanog skladištenja podataka, Review.Network pruža te informacije zajednici nepromenjene, onakve kakve izvorno jesu, oslobođene bilo kakve cenzure i manipulacije. A najbolje od svega, učesnici i pružaoci ovih vrednih informacija će zauzvrat biti nagrađeni za svoj trud tokenima ove platforme, REW-om.

Još uvek u začetku, Review.Network je već prikupio preko milion američkih dolara u prvom krugu finansiranja. Prikupljena sredstva će biti usmerena na razvoj beta verzije platforme, gde će veći deo budžeta biti uložen direktno u razvoj platforme a ostatak će pokrivati operativne troškove proizvoda. Kostur platforme će se zasnivati na itirijumovim pametnim ugovorima i InterPlanetary File sistemu (IPFS) ili nekom sličnom decentralizovanom rešenju za skladištenje podataka. Sledeće faze razvoja uključuju uvođenje Big Data i Machine Learning rešenja, koja će omogućiti prilagodljivost i procesuiranje velike količine podataka.

Pojavljivanjem na WBF konferenciji u Dubaiju i Collision konferenciji u Nju Orleansu, Review.Network tim je svoj optimizam podigao na novi nivo, dobivši pohvale i korisne savete koji će još više poboljšati platformu. Suosnivač i izvršni direktor Filip Karaičić je više nego zadovoljan svime što je urađeno do sada, naročito nakon ove dve velike konferencije.

“Dubai je bio naše vatreno krštenje u javnom predstavljanju proizvoda publici, tako da nismo znali šta možemo da očekujemo. Nakon što smo završili našu prezentaciju, bilo je oko dve sekunde neprijatne tišine gde smo se ozbiljno zapitali da li smo negde pogrešili, a onda je usledila erupcija oduševljenja i aplauza publike. U tom trenutku je postalo kristalno jasno da smo na dobrom putu da napravimo nešto fenomenalno.”

Karaičić, zajedno sa ostalim suosnivačima Vukom Popovićem, Petrom Slovićem i Ivanom Ćirićem, je okupio izvanredan tim profesionalaca, uključujući programere, veoma iskusne ljude iz sfere bankarstva, specijaliste za veštačku inteligenciju, iskusne istraživače i advokate. Ako se i desi da Review.Network ne uspe, to sigurno neće biti zbog manjka resursa ili kvaliteta ljudi iza proizvoda.

Ne prepuštajući ništa slučaju, Filip i ostatak tima ne gube vreme i napreduju brzinom svetlosti. ICO (Initial Coin Offering) REW tokena i kreiranje beta verzije platforme su najveći prioriteti u ovom trenutku i nećete morati još dugo da čekate do zvaničnog početka rada ovog proizvoda.

Iako postoje slične platforme, Review.Network su odlučni da se razlikuju od ostalih tako što će koristiti najnoviju tehnologiju i oblikovati proizvod po potrebama industrije, pažljivo osmatrajući šta budućnost sprema za njih.