U članku za Reformed Broker, Braun, koji se otvoreno zalaže za kriptovalute, izjavio je da postoje glasine da je Goldman Sachs glavna institucija koja će uvesti bitkoin u tokove Vol Strita.

“Napomenuo sam pre par nadelja da gotovo možete da osetite u vazduhu - veliki novac dolazi na ove prostore. Ne mogu ni da zamislim kako to neće lansirati cene u stratosferu”, napisao je on.

Goldman Saks ulazi u kripto svet

“Goldman Saks ulazi u stvaranje tržišta kriptovaluta za svoje klijente u trećem kvartalu 2018. godine su najnovije glasine. Ne znam da li je ovo tačno ili ne, ali mnogi ljudi koji se međusobno ne poznaju pričaju o tome.”

Dok su juče članovi Vol Strita obeležavali 30. godišnjicu od kraha, Crnog ponedeljka 1987., bitkoin se i dalje tretira sa podozrenjem.

Godina 2017.  prošla  je u znaku blaćenja kriptovaluta od strane velikih imena iz sveta finansija, pri čemu je izvršni direktor JP Morgan-a, Džejmi Dimon, pokrenuo velike talase svojim etiketiranjem bitkoina kao prevare.

Braun je prozvao Dimona, koji je tada izjavio da “više neće govoriti o Bitkoinu, imajući u vidu brojne eksperimente njegove banke sa blokčein tehnologijom.”

Goldman je, u međuvremenu, primetno prihvatio otvoreniji pristup ka ulaganjima u kriptovalute. Izvršni direktor Lloyd-a, Blankfein je objavio na tviteru prošlog meseca da se još uvek premišlja oko bitkoina, ali da idalje nije spreman da ga odbaci.

“... Narod je takođe bio skeptičan kad je papirni novac zamenio zlato”, dodao je u objavi koja je ostvarila značajno medijsko propagiranje.

 

Pripremila: Marija Gačević