Blog koji je objavio ripl je potvrdio da će MoneyGram integrisati Ripple XRP altkoin u svoj platni sistem.

Integracija, prema riplu, "dozvoljava MoneyGram-u da reši pitanje likvidnosti sa kojim se suočava većina finansijskih institucija."

Riplov generalni direktor Bred Garlinghaus je komentarisao blog objavu kompanije najavljujući partnerstvo:

"Problem sa plaćanjem ne utiče samo na banke; to takođe utiče na kompanije kao što je MoneyGram, koje pomažu ljudima da dobiju novac.”

"Korišćenjem digitalnog sredstva poput XRP-a koje izvrši poravnanje za tri sekunde ili manje, naši klijenti mogu brzo da prebace novac."

Garlinghaus se sve više zalaže da ukaže na očekivane prednosti XRP-a kao valute nad bitkoinom, jer su se interesovanje i trgovina povećali. S obzirom na tržišnu vrednost kompanije ripl početkom januara, predsednik kompanije Kris Larsen, tada je prijavio da je njegovo lično bogatstvo preraslo Vorena Bafeta i Bil Gejtsa, zbog udela od 37%.

Ripl je u proteklih nekoliko nedelja pokrenuo nekoliko partnerstava, a u prvoj nedelji 2018. vrednost XRP-a skočila je na visine koje su se jedva mogle zamisliti pre nekoliko meseci.

Iako stopa rasta nije izazvala nedostatak upozorenja i kritike, odbijanje Coinbase-a da se doda altkoin na svoju listu navodno je dovela do pada vrednosti od 30%.

XRP je skočio za skoro osam posto u roku od 24 sata, prema podacima CoinMarketCap-a, koji od 8. januara ne uključuje neka važne menjačnice u Južnoj Koreji.

 

Pripremio: Nenad Ćurčić