Čak 99% svih kriptovaluta verovatno će ići na nulu, prema novom predviđanju generalnog direktora Ripla Breda Garlinghausa.

Previše je kripto projekata, kaže Garlinghaus

U intervjuu Blumbergu objavljenom 5. novembra, Garlinghaus je tvrdio da je do sada kreirano previše kriptovaluta, predviđajući da će opstati samo 1% svih kriptovaluta.

Taj mali broj kripto projekata koji će opstati će značajno promeniti pravila igre u raznim industrijama i značajno će porasti tokom decenija jer će biti usmereni na rešavanje stvarnih problema za stvarne kupce, izjavio je direktor Ripla.

Rast je uzrokovan hajpom oko tržišta

Prema Garlinghausu, sve veći broj digitalnih sredstava uzrokovan je hajpom oko kripto ekosistema.

Napominjući da do danas postoji više od 3.000 digitalnih imovina kojima se svakodnevno trguje, direktor Ripla je nagovestio da će vrlo malo njih zaista moći da zadovolji potrebe kupaca, tvrdeći da velika većina njih „verovatno ide na nulu“. Izjavio je:

"Kad god postoji novo tržište, puno je ljudi koji hrle na to tržište i pokušavaju da pokažu da mogu da reše problem, mogu da isporuče potrebe kupca."

Kritikuje SWIFT-ovu „volatilnost transakcija“

U intervjuu, Garlinghaus je kritikovao i takozvanu „volatilnost transakcija“ Društva za međunarodne međubankarske finansijske telekomunikacije (SWIFT), razjasnivši da takva pojava znači „izračunavanje vremena i volatilnosti“.

Citirajući nedavni članak koji je objavio Ripl o pojačanoj izloženosti volatilnosti XRP-a, Garlinghaus je tvrdio da XRP token ima „jednu desetinu izloženosti volatilnosti tipičnog fiat SWIFT plaćanja“.

U julu 2019. SWIFT je predstavio uspešnu probu trenutnih prekograničnih transfera u Aziji, tvrdeći da je pilot projekat za instant plaćanje izvršio plaćanja u trajanju do 25 sekundi, a najbrže je bilo za 13 sekundi.

Testovi su uključivali interakciju između SWIFT-ove platforme za trenutno plaćanje Global Payments Innovation i Singapurskog domaćeg rešenja za instant plaćanja FAST. Kao što je ranije objavljeno, SWIFT će omogućiti kompanijama koje se bave tehnologijom distribuiranog registra da koriste GPI platformu.