Ripl (XRP) je predstavio Inicijativu za univerzitetsko blokčein istraživanje (UBRI) koja se sastoji od donacije od 50 miliona dolara za 17 univerziteta širom sveta radi podrške u kripto i blokčein edukaciji, izveštavaju iz Ripla 4. juna.

Ripl će takođe doprineti tehničkim resursima i stručnosti kao deo inicijative, omogućavajući univerzitetima da sarađuju sa Riplom na istraživanju blokčeina i formiranju zadataka zasnovanih na kriptografiji i blokčeinu.

Između ostalih, Prinston će raditi sa UBRI-om radi istraživanja uticaja kripto i blokčeina na globalnom nivou, UPenn će dobiti podršku za MBA-MS kandidata za program dualnog obrazovanja koji omogućava rad na kripto i blokčeinu, a Univerzitet Luksemburga će izgraditi istraživački program za blokčein.

Ranije ovog proleća, Ripl je takođe dao donaciju u XRP u vrednosti od 29 miliona dolara za podršku državnim školama kroz humanitarni fond DonorsChoose. Nedavno je Ešton Kučer donirao 4 miliona dolara u XRP fond Elen Dedženeris za divlje životinje kao poklon iznenađenja dok je snimala svoju emisiju uživo.

U maju je američka advokatska kancelarija Tailor-Copeland  je podnela tužbu protiv Ripple Labs-a za prodaju neregistrovanih hartija od vrednosti. Tužba je usmerena na Ripl, njegovu filijalu XRP II i  na presednika Ripla Brada Garlinghausa. Službena tužba glasi:

"Kupci XRP-a razumno očekuju da dobiju profit od vlasništva nad XRP-om, a sami optuženi su često naglašavali ovaj motiv...S obzirom na oslanjanje na prodaju XRP-a, nije iznenađujuće što Ripl Labs agresivno trguje XRP-om kako bi povećao potražnju, povećao cenu XRP-a, a samim tim i sopstveni profit.”

 

Pripremio: Nikola Tasić