Kripto edukacija: Ripl donira 50 miliona dolara univerzitetima za podršku blokčeinu

Ripl (XRP) je predstavio Inicijativu za univerzitetsko blokčein istraživanje (UBRI) koja se sastoji od donacije od 50 miliona dolara za 17 univerziteta širom sveta radi podrške u kripto i blokčein edukaciji, izveštavaju iz Ripla 4. juna.

Ripl će takođe doprineti tehničkim resursima i stručnosti kao deo inicijative, omogućavajući univerzitetima da sarađuju sa Riplom na istraživanju blokčeina i formiranju zadataka zasnovanih na kriptografiji i blokčeinu.

Između ostalih, Prinston će raditi sa UBRI-om radi istraživanja uticaja kripto i blokčeina na globalnom nivou, UPenn će dobiti podršku za MBA-MS kandidata za program dualnog obrazovanja koji omogućava rad na kripto i blokčeinu, a Univerzitet Luksemburga će izgraditi istraživački program za blokčein.

Ranije ovog proleća, Ripl je takođe dao donaciju u XRP u vrednosti od 29 miliona dolara za podršku državnim školama kroz humanitarni fond DonorsChoose. Nedavno je Ešton Kučer donirao 4 miliona dolara u XRP fond Elen Dedženeris za divlje životinje kao poklon iznenađenja dok je snimala svoju emisiju uživo.

U maju je američka advokatska kancelarija Tailor-Copeland  je podnela tužbu protiv Ripple Labs-a za prodaju neregistrovanih hartija od vrednosti. Tužba je usmerena na Ripl, njegovu filijalu XRP II i  na presednika Ripla Brada Garlinghausa. Službena tužba glasi:

"Kupci XRP-a razumno očekuju da dobiju profit od vlasništva nad XRP-om, a sami optuženi su često naglašavali ovaj motiv...S obzirom na oslanjanje na prodaju XRP-a, nije iznenađujuće što Ripl Labs agresivno trguje XRP-om kako bi povećao potražnju, povećao cenu XRP-a, a samim tim i sopstveni profit.”

 

Pripremio: Nikola Tasić