Riplov inkubator i investiciona podružnica Xpring je potrošila 500 miliona dolara na XRP projekte od pokretanja u maju 2018. Godine, navodi se u zvaničnom blog postu 2. jula.

Ovi fondovi su, kako se izveštava, distribuirani u preko 20 kompanija, uključujući platformu za igre Fortune zasnovanu na blokčeinu.

Uopšteno govoreći, u izveštaju se navodi da su investicije kompanije Xpring namenjene stvaranju slučajeva upotrebe za Riplov XRP token. Oni se nadaju da će to postići tako što će razvoj učiniti lakšim i reći da podržavaju programere pružajući “alate, biblioteke i usluge za programere na XRP Ledger i Interledger protokolima”.

Pored toga, Xpring je primeni dvostruki pristup stvaranju više slučajeva upotrebe, kroz razvoj infrastrukture i inovativne projekte. Kao primeri razvoja infrastrukture naveli su doprinos XRP Ledger i Interledger protokolima, tj. izvorni riplov registar i protokol za blokčein interoperabilnost.

U saopštenju se ukratko navodi da je Xpring takođe fokusiran na decentralizovano finansiranje i da će tražiti da investira u rešenja na bazi kripta za aspekte finansija kao što su dugovi i derivati.

Kao što je ranije saopštio Cointelegraph, bivši direktor Facebook Developer Network-a Itan Bird je imenovan za višeg potpredsednika Xpring-a i riplovog razvojnog programa. Takođe je primećeno da će Ripl finansirati Xpring, iako će Xpring raditi nezavisno od Ripla.

2. jula, bivši izvršni direktor Ripla Katrin Koli se zaposlila kao izvršni direktor BAM Trading Services, operater Binance US, nove ekskluzivne podružnie Binance-a u SAD. Koli je prethodno radio kao stručnjak za upravljanje likvidnošću u Riplu od 2017. do 2019. godine, sa nedavnim imenovanjem na mesto šefa za institucionalnu likvidnost XRP-a.